Tefhim ve tebliğin önemi nedir?

Avukat Kanalı

Bir mahkeme kararının tefhim veya tebliğ edilmediği hususu karara karşı kanun yoluna başvurma sırasında önem taşır. Şöyle ki eğer size karar tefhim edilmişse bu karara karşı başvurma süresi tefhimden itibaren başlar. Eğer karar size karşı tebliğ edilmişse bu karara karşı kanun yoluna başvurma süresi tebliğden itibaren başlar.

Tefhim süresi nasıl işlemeye başlar?

Ancak her karara karşı tefhimden itibaren ya da her karara karşı tebliğden itibaren başlamaz. Belli kararlara karşı belli mahkemeler tarafından verilen kararlara karşı ancak tefhim süresi işlemeye başlar. Örneğin, iş mahkemeleri, icra ceza mahkemeleri, icra hukuk mahkemeleri ve tüm ceza mahkemelerinde kanun yoluna başvurma süreleri kararın tefhim veya tebliğ edilip edilmediğine göre değişir. Tefhim edildiyse tefhimden itibaren başlar, tebliğ edildiyse tebliğ edildiği tarihten itibaren başlar.

Tebliğ edildiği tarihten sonra ne olur?

Bu mahkemeler dışında kalan mahkemeler tarafından verilen kararlar isterse tarafların yüzüne tefhim edilmiş olsun mutlaka tebliğ edildiği tarihten sonra kanun yoluna başvurma süresi başlar.

(Visited 2395 times, 1 visits today)

İlginizi çekebilir

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 1 = 2