Süre Tutum Dilekçesi nedir?

Avukat Kanalı

Mahkemenin son duruşmasında verilen nihai karar tefhim edildiyse tarafınıza yani son duruşmasına hazır bulunduysanız ve karar yüzünüze karşı okunduysa iş mahkemeleri, icra hukuk mahkemeleri, icra ceza mahkemeleri ve ceza mahkemelerinden birinden verilen bir kararsa bu karara karşı temyiz yoluna başvurma süresi kararın tefhimi yani son duruşma tarihinden itibaren başlar. Ancak gerekçeli karar henüz elinize ulaşmadığı için sağlıklı bir temyiz dilekçesi yazamayacaksınızdır.

Temyiz Süresi nasıl işlemeye devam eder?

Bu durumda gerekçeli kararı görüp ondan sonra temyiz dilekçesi verebilmeniz için ve kısa temyiz süresini kaçırmamanız için tefhimden itibaren derhal bir süre tutum dilekçesi hazırlamanız ve mahkeme kalemine sunmanız gerekmektedir. Süre tutum dilekçesinde kararı açıkça temyiz ettiğinizi ve varsa harcı da yatırmanız gerekmektedir. Eğer kararı temyiz ettiğinizi bildirmenize rağmen harcı yatırmazsanız bu teknik anlamda bir süre tutum dilekçesi olmayacak ve temyiz süresi işlemeye devam edecektir.

Süre tutum dilekçesi yazmazsanız,

Süre tutum dilekçesi teknik olarak temyiz süresinin işlemesini keser ve gerekçeli karar tarafınıza tebliğ edildikten sonra rahat rahat, geniş geniş temyiz dilekçesi yazmanıza imkân tanır. Eğer süre tutum dilekçesi vermediyseniz, süre tutum dilekçesini yazıp harcı yatırmadıysanız daha sonra tarafınıza tebliğ edilen gerekçeli kararın üzerinden uzun bir temyiz dilekçesi yazamazsınız ve gerekçeli temyiz sebeplerinizi bildiremezsiniz. Böylece temyiz süresini kaçırmış olursunuz.

(Visited 2140 times, 1 visits today)

İlginizi çekebilir

YORUM BIRAKABİLİRSİNİZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

49 − 45 =